UDDANNELSE: LET OG SIKKER ”SIDDENDE TIL STÅENDE” FORFLYTNING

”Siddende til stående” kan være en krævende bevægelse for mange mennesker. Evnen til at for eksempel stå op eller ej, gør imidlertid en enorm forskel i hverdagen. Det hjælper med vigtige aktiviteter som at stå op fra toilettet, ud af sengen og ud af en stol. Bevægelsen fra ”siddende til stående”  kan også være en meget god øvelse. Det er vigtigt, at vælge en løsning som er sikker for brugeren. Foretag en korrekt risikovurdering af brugeren og omgivelserne for at sikre dig, at du vælger den bedste løsning.En forståelse og anvendelse af naturlige bevægelsesmønstre og arbejde i balance er grundlæggende forudsætninger for sikker håndtering. Det er vigtigt, at hjælpemidlerne følger de naturlige bevægelsesmønstre. De mest energibesparende bevægelsesmønstre bliver den bedste forudsætning for at opnå en sikker og ergonomisk overførsel. Her er nogle spørgsmål, som du måske bør stille dig selv:

  • Kan brugeren stå og bære vægt?
  • Kan brugeren holde balance?
  • Har brugeren en historie med fald?
  • Kan brugeren læne sig fremad?
  • Kan brugeren samarbejde og forstå instruktion?

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du foretager en korrekt risikovurdering, skal du kontakte din forflytningsvejleder. For at finde alle de produkter, der er demonstreret i videoerne, bedes du kigge på vores hjemmeside eller i vores produktkatalog “Forflytnings- og løfteprodukter”.

BÆLTE TIL STØTTE VED NEDSAT FUNKTION I BEN OG DÅRLIG BALANCE

Når en bruger bare har brug for lidt hjælp, er et bælte perfekt. Det vil hjælpe dig med at guide og støtte brugeren op til stående. I denne video viser vi dig, hvordan du bruger vores Flexibelt og EasyBelt.

STØTTE TIL ”SIDDENDE TIL STÅENDE” OG POSITIONERING I SENG

FlexiMove har flere anvendelsesområder. For eksempel som støtte, når man hjælper nogen med at rejse sig fra en seng eller stol, når man bevæger sig højere op i sengen eller ved overførsel til og fra en kørestol – oftest i sammenspil med et glidebræt. FlexiMove kan også bruges til positionering i kombination med EasySlide og WendyLett.

PERSONER MED ET NATURLIGT BEVÆGEMØNSTER

For at gøre det muligt for nogen at bevæge sig videre kan vi bruge enkle hjælpemidler til at hjælpe en person med at stå. Vi bruger ofte noget, der forbedrer plejepersonens rækkevidde – reducerer deres belastning, giver et mere sikkert greb og skaber plads til den enkelte at bevæge sig. ReTurn7500i stimulerer brugerens naturlige bevægelsesmønster under en siddende til stående forflytning og er den ideelle løsning inden for dette scenarie.

BRUGEREN BØJER SIG FREM

Hvis brugeren bøjer sig for langt fremad under en siddende til stående forflytning, skal man opmuntre dem til at rette sig op. Return7500i gør det muligt for brugeren at være stabil under bevægelsen og komme sikkert og selvstændigt til stående og reducere risikoen for at falde. ReTurnBelt er et fremragende supplement til ReTurn, når der er behov for ekstra stabilitet.

BRUGEREN FALDER TILBAGE

Denne bevægelse skaber en risiko for at falde tilbage i stolen, lægger mere belastning på personalet og øge risikoen for skader. I disse situationer bruges ofte en stå-lift som f.eks. MiniLift200 med ThoraxSling.

BRUGEREN KAN IKKE STÅ I LÆNGERE TID

Der er nogle brugere, der kan udføre et siddende til stående bevægelse ganske godt, men ikke har evnen til at stå i en længere periode. QuickMove giver mulighed for at brugeren kan komme til siddende i forflytning, som derved sikrer og styrker brugerens evner.

QuickMove understøtter og aktiverer brugeren, når han rejser sig op til en stående position og under overførsler, enten stående eller siddende, fra seng til stol, fra stol til stol eller til og fra.

TRÆNING MED GANGBESVÆREDE

Hvis brugeren har et lavt funktionsniveau eller sandsynligvis mister balancen ved gang, er WalkingVest sikkert og aktiverende. Den er let for hjælperen at sætte på samtidig med, at den giver brugeren fornemmelse af tryghed. Vesten holdes på plads ved hjælp af polstrede skridtseler. WalkingVest er udformet til at give støtte rundt om overkroppen og ved lysken.

 

GÅ PÅ OPDAGELSE I VORES FORFLYTNINGSHJÆLPEMIDLER

Vores forflytningshjælpemidler er baseret på ergonomiske principper og med tanke på bruger samt plejepersonale. I vores produktkatalog kan du finde de mest hensigtsmæssige forflytningshjælpemidler til en given situation. Læs produktkataloget her.   

KONTAKT OS FOR MERE INFORMATION OG UDDANNELSE

Kontakt vores Fysioterapeut og Ergoterapeut for at finde ud af mere om forflytningsundervisning.

SE HELE PORTEFOLIOEN

Vi tilbyder produkter og løsninger for alle typer forflytninger i hospitalsmijøer, akutte pelejsituationer, Plejehjem og hjemmepleje.